Ik herinner me vaag een tijd waarin videogames geen huishoudelijke apparaten waren, nauwelijks. Ik ben geboren in 1980 en het Nintendo Entertainment System kwam ongeveer zes jaar later naar Amerika, rond de tijd dat mijn vader de eerste personal computer van ons gezin mee naar huis nam. Dus hoewel ik me een tijd herinner waarin games niet alledaags waren, zal ik een van de laatste mensen zijn die – games zijn sindsdien een deel van ons leven geweest, en het spreekt voor zich. bent ouder. De vraag is, welke games, en hoe?

Het wordt een vrij ingewikkeld gedachte-experiment. Wil ik over dertig, veertig of vijftig jaar de games spelen waar ik nu dol op ben, of degene waar ik van hield in de jaren 90 toen ik een tiener was en games hun eerste echte gouden eeuw bereikten? Het zou logisch zijn: veel mensen luisteren graag naar de muziek die ze als tieners hoorden, de muziek die hun ideeën vormde over wat muziek was en een gevoel van identiteit en cultuur creëerde. Hetzelfde kan gelden voor games – de RPG-spellen en de shooters van de jaren negentig brengen me zeker terug naar een bepaald punt in mijn leven, en de kans is groot dat ze dat altijd zullen doen.

Games zijn populairder dan ooit en elke dag spelen talloze jonge mensen de eerste game waar ze verliefd op worden. Ergens speelt een kind voor het eerst Elden Ring, wat misschien hun begrip van rollenspel opnieuw vormgeeft. Iemand speelt zijn eerste ronde van Apex Legends of Call of Duty: Warzone of Warhammer 40k: Darktide met vrienden en beseft dat meteen coöperatieve spellen beschikken over hun eigen krachtige elektrische magie.

Beste Darktide Ogryn-build: een gigantische mensachtige hanteert een enorm geweer

In een recente Call of Duty: Warzone’s nieuwe game DMZ-modus, klommen mijn team en ik aan boord van een van de laatste helikopters van Al Mazra toen de stad zich vulde met radioactief gas. We hadden een gepantserde vrachtwagen gevorderd van een zwaar versterkte compound op een nabijgelegen berg nadat mijn broer erin was geslaagd mijn vriend en ik te reanimeren nadat een intens vuurgevecht ons naar beneden had gehaald, en we waren de heuvel af geracet naar het terrein met onze zakken vol met harde schijven en propaantanks. Dit is het, dacht ik bij mezelf. Dit is hoe ik Call of Duty voor altijd wil spelen – ik realiseer me meteen dat het onmogelijk zal zijn.

Wat mij zorgen baart is dat er veel moderne klassiekers zijn oude spellen zal niet voor onbepaalde tijd of zelfs heel lang beschikbaar zijn. In een ideale wereld zouden we harder werken om games te behouden, zodat ze speelbaar blijven voor toekomstige generaties, maar zelfs als dat het geval zou zijn, zijn de online multiplayer-games van vandaag, zoals DMZ, van nature kortstondig – zelfs de meest populaire hiervan zijn fenomenen dat zal uiteindelijk vervagen en verdwijnen. We zullen ze een tijdje spelen en geleidelijk afdrijven totdat de uitgever uiteindelijk besluit dat er niet voldoende spelers zijn om de kosten van het onderhoud van de servers te rechtvaardigen – Blizzard’s Heroes of the Storm vervaagt stilletjes is een perfect voorbeeld in actie.

Sommige spellen voor meerdere spelers hebben peer-to-peer matchmaking-systemen en privéservers meegemaakt, maar het zal niet voor alles werken. Zelfs games die niet primair gericht zijn op meerdere spelers, met name de Dark Souls-serie, zijn niet compleet zonder serverconnectiviteit. Als de Elden Ring of Dark Souls III-servers worden afgesloten kunnen we op een dag echt de door hun ontwerpers gewenste ervaring vinden? Ik denk dat het onwaarschijnlijk is.

Elden Ring sterft twee keer: zwaar gepantserde speler die een emote uitvoert waarin ze de lucht raken, er is een sterrenhemel achter hen

Zelfs de games die we nu spelen, zijn niet meer dezelfde als toen ze gelanceerd werden. Er is momenteel geen manier om de rode oorlogsverhaalcampagne te spelen in Destiny 2, en het kluissysteem dat in 2020 werd uitgerold, betekent dat hele patrouillegebieden en talloze speurtochten gewoon niet aanwezig zijn in een versie van Destiny 2 die je nu kunt spelen. Als Fortnite over 30 jaar nog steeds bij ons is, zal het niet hetzelfde spel zijn als vandaag.

Ik denk dat het veilig is om te zeggen dat mijn pensioenjaren niet zullen worden vervuld door een van de live games van vandaag. Het lijkt onvermijdelijk dat deze in een of andere vorm nog tientallen jaren bij ons zullen blijven, maar ze hebben allemaal een ingebouwde levensduur. Ik zal iets nieuws en populairs moeten spelen als ik wil blijven spelen strijd tegen royale spellen in mijn tienerjaren.

Voor mij vervaagt de glans van het bijhouden van de nieuwste technologische ontwikkelingen al snel, en ik betwijfel ten zeerste of ik op mijn 70e er veel om geef of een nieuwe grafische kaart de individuele basale cellen die de Doomguy overspannen kan weergeven. jichtige onderarmen.

Dwergfort: een herberg, bron en waterrad bevestigd aan een as die een stenen korenmolen aandrijft, met verschillende vrolijk geklede beschermheren in de herberg

Op dit moment is Dwarf Fortress de game die ik me het gemakkelijkst kan voorstellen dat ik over een paar decennia zou spelen, die altijd aanvoelde als een handgemaakt erfstuk dat los stond van de tijd. De extreem gedetailleerde simulatie levert resultaten op die ik eindeloos verrassend en heerlijk vind (zelfs, of misschien vooral, wanneer ze tot rampen leiden), en ik ben er alleen maar meer verliefd op geworden in de 15 jaar dat het op mijn radar is.

Tegelijkertijd heb ik echter gedurende twee jaar van de pandemie ontdekt dat online games een onmisbaar middel zijn geworden om in contact te blijven met de mensen die belangrijk voor me zijn. Mijn eenzame koloniebeheersims en stoffige oude oorlogsspellen kunnen niet de verbinding en gedeelde vreugde bieden die ik ervoer in Al Mazra en Tertium, en wanneer reizen in mijn latere jaren moeilijker wordt, stel ik me voor dat ik zou willen vertrouwen op coöp-gaming om overnemen.

Zoals AARP ontdekte in een onderzoek dat de organisatie in 2020 uitvoerde, is er een groeiend aantal oudere spelers, en hun (ons?) aandeel in de kansspelmarkt zal alleen maar toenemen naarmate mijn leeftijdscohort de pensionering nadert. We bevinden ons allemaal ergens op dit pad en het is de moeite waard om na te denken over wat we nog steeds bij ons zouden willen hebben naarmate het einde nadert.Source link

By lcqfv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

}