Een tijdje geleden nam mijn reis als Pokemon-meester een merkwaardige wending op een nogal schaduwrijk pad. Omdat ik de distributieperiode van de mythische mandril Zarude had gemist, besloot ik op zoek te gaan naar een tweedehands handelaar op internet om het aan mijn verzameling toe te voegen. Om een ​​lang verhaal kort te maken, de transactie verliep vlekkeloos, ik ontving mijn product, mijn Pokedex zou zijn voltooide status nog minstens een generatie behouden.

Ik belde mijn Zarude Klaus, en hij werkt nu parttime in een nachtclub. Erg blij met mijn harige zoon.

Een ding waar ik echter aan begon te denken, was of ik ook mijn Pokémon-verzamelvaardigheden kon gebruiken voor persoonlijk gewin. Ik doe dit tenslotte al een hele tijd, waarbij ik wezens hanteer met een oorsprong die teruggaat tot het begin van de jaren 2000. Het idee dat iemand mijn lelijke oude Sceptile wilde hebben, was al lang voorbij, dus in plaats daarvan heb ik Pokemon HOME doorzocht op zoek naar aanwijzingen voor wat werd bestempeld als hot property in de commerciële scene.

Het viel me vrij snel op dat de meest populaire mobs degenen zijn die regio-vergrendeld zijn. Dit is volkomen logisch, aangezien de moderne fokkerij de eens zo ongrijpbare beesten had gebagatelliseerd – de dagen dat Lapras een bedreigde diersoort was, waren allang voorbij.

Ondertussen zijn regionale Pokémon overgeleverd aan jouw coördinaten. Kampeer je momenteel in Caïro? Gefeliciteerd! Furfrou’s Kabuki-topping is exclusief voor jouw land. Slenteren door de straten van Straatsburg? Het is prachtig, Queen Trim reageert alleen op de Fransen.

Aangezien ik momenteel niet van het bovenstaande hou (en duizenden dollars uitgeven aan een vlucht om een ​​denkbeeldige hondenknipbeurt te krijgen niet bepaald zuinig is), keek ik in plaats daarvan naar de andere opvallende Pokémon van Generatie VI die vergelijkbaar was met mechanismen: de bescheiden Vivillon.

Voor de ongeïnformeerde, Pokemon X en Y’s Scatterbug zou uiteindelijk veranderen in een vlinder bij het bereiken van niveau 12, met de patronen op zijn vleugels gedicteerd door regio instelling op je console. In tegenstelling tot Pokemon GO, dat je werkelijke locatie geotagt, is de regio die op je Nintendo-account wordt gebruikt een soort eersysteem. Wat betekent dat ik geen Japanner ben en daarom toegang heb tot de Dood of levend xtreme 3 demo? Ik zou ook zo’n diepe schaamte willen voelen!

Als Australiër heb ik toegang tot de riviervorm van Vivillon, die zich aan de onderkant van het waardespectrum bevindt. Verhuizen naar een nieuwe regio zou echter niet alleen de gegevens op mijn 3DS in gevaar brengen, maar zou ook mijn voortgang in Pokemon Y opnieuw moeten starten. Emotioneel gehecht aan de inhoud zoals ik was, was het ook geen risico dat ik bereid was te nemen. Dus in plaats daarvan ging ik terug naar eBay en kocht een gebruikte 2DS en een exemplaar van Pokemon X.

Je moet geld uitgeven om geld te verdienen, schat. Mijn online winkelgeschiedenis is in de loop der jaren enigszins gemengd – ik heb ooit JoJo’s Bizarre Adventure All-Star Battle besteld en in plaats daarvan JoJo Siwa Worldwide Party ontvangen in wat ik alleen maar kan veronderstellen als een wrede grap – maar toen de items eenmaal waren aangekomen, was ik ervan overtuigd Ik had de juiste beslissing genomen.

De 2DS was bedekt met kruimels en Pokemon X had een bestaand opslagbestand met een eclectisch handvol monsters (waarvan de beste een level 59 Steelix genaamd Chinspector was). Ik haalde diep adem, keek over mijn schouder om te zien of Nintendo meekeek en zette de handheld terug op de fabrieksinstellingen.

Helaas ben ik al een obstakel tegengekomen, namelijk dat je met consoles alleen bepaalde regio’s kunt selecteren. Ik denk dat het iets te maken heeft met waar die console is gemaakt; blijkbaar betekent dit ook dat Nintendo me nooit zal toestaan ​​naar Mexico te verhuizen. Ik kan me voorstellen dat ik op het vliegveld van Cancún aankom en omringd word door de lokale politie op specifiek bevel van Shigeru Miyamoto.

“Een uitgestelde misdaad is uiteindelijk goed, maar een overhaaste misdaad is altijd slecht”, gromde meneer Miyamoto terwijl hij de 2DS tegen zijn knie sloeg.

Dus nee, ik kan niet vals spelen om bij elke Vivillon te komen. Geen archipelpatroon. Geen oceaanpatroon. Geen elegant patroon, dat mijn droom om op een dag naar Eden College te gaan aan diggelen slaat. Duitsland is echter eerlijk spel. Ik heb mijn profiel gemaakt en een nieuwe identiteit aangenomen als Merl, uit Saksen. Hoewel ik heel terecht een Duitser ben die Duitse dingen doet, spreek ik absoluut geen Duits. Het is helemaal niet verdacht.

Von Kaiser in Punch Out
Ja, gewoon weer een dag op kantoor voor de oude Merl. Afbeeldingsbron: Nintendo via Nintendo Wiki

Ik begin aan mijn nieuwe reis naar het land Kalos, waarbij ik mijn krachten bundel met een Chespin die ik Schmidt zal noemen. Hij zou als medeplichtige dienen en door het Santalune-bos zwerven op zoek naar de kostbare Scatterbug. Ik verzamelde steeds meer, met het gevoel dat ik deze inspanning moest rechtvaardigen door zoveel mogelijk te verzamelen. Dit was Muller, dat was Lehmann. Ze waren allemaal weinig meer dan pionnen in mijn spel van zoete leedvermaak.

Verzadigd reisde ik naar Santalune City om Viola te verslaan. Schmidt was slecht toegerust voor de taak, ironisch genoeg geblokkeerd door zijn Vivillon totdat hij zijn innerlijke Autobot channelde en ervoor koos om naar de overwinning te rijden. Een kort gesprek met Viola’s zus Alexa zou me het Experience Share-item opleveren – ik heb de hele familie die mijn biedingen doet – en tot slot zou ik mijn larvenleger naar niveau 12 kunnen malen voor een premie van glorieuze Continental Pattern Vivillon.

Ik heb er in totaal twee dozijn verzameld. Het proces duurde in werkelijkheid zes uur. Het was echt een zielige manier om mijn zaterdagmiddag door te brengen, maar ik zou het laatst lachen als het allemaal zijn vruchten afwierp. Voor nu was het tijd om van mijn Duitse lookalike af te komen en het proces te herhalen. Ik heb mijn gesmokkelde Pokemon geüpload naar Pokemon Bank (wat meer kost om te verlengen ondanks dat het in maart een gratis service werd) en de 2DS gewist.

Nu was ik Barkley, County Galway, Ierland. Mijn favoriete drankje was Guinness, mijn favoriete dichter was Oscar Wilde. En inderdaad, ik voelde het geluk van de Ieren. Meer uren, meer Scatterbugs, meer slijpen, meer zei ik! Ik zou niet rusten voordat het groene tuinpatroon in mijn hebzuchtige klauwen was.

Daar woont Barkley, geloof ik. Bron afbeelding: Xbox Game Studios

Melvin uit IJsland. Gershwin van Catalonië. Bazza uit het Northern Territory van Australië. Keer op keer vielen ze de nietsvermoedende diepten van het bos binnen en smokkelden zoveel insectenachtige schatten als hun wapens konden dragen. De operatie werd repetitief tot uitputting, maar het was genoeg voor het gekleurde spectrum van de Vivillon die voor mijn ogen danste om mijn doel opnieuw te bevestigen.

Na ongeveer een maand hiervan, dacht ik dat het eindelijk tijd was om de vruchten te plukken. Ik had zoveel pseudoniemen doorgenomen dat ik mijn eigen naam amper kon onthouden. Het deed er niet toe, want wie ik ook was geworden, mijn uiteindelijke vorm was omringd door deze zachte, vriendelijke vlinders.

Met voldoende voldoening heb ik de eerste drie Vivillons op de GTS gezet om de markt te testen. Die Furfrou die ik eerder had besproken, zou een geschikte lakmoesproef moeten blijken te zijn; zou er een egyptische hondenbezitter zijn die zich aangetrokken zou voelen tot mijn duitse beestjes? Ik ging hard en vroeg om de La Reine Trim, de Kabuki Trim en de Heart Trim, waarvan de laatste alleen beschikbaar was tijdens een Valentijnsdag-evenement.

Er zou een dag voorbij gaan. Dan een andere. Elke keer als ik ging kijken of een koper het aas had gegrepen, werd ik alleen begroet door de dode blik van mijn onrechtmatig verkregen Vivillon. Hoewel ze werelds waren, zaten ze nu in het ongewisse, slapend en onvermurwbaar terwijl potentiële handelaren hun neus bogen in apathie.

vivilion
Ik zit in de hoek te kijken hoe je haar kust, oh. Ik ben hier, waarom zie je me niet? Oh. Bron afbeelding: The Pokémon Company

Ik moet toegeven dat het gebrek aan onmiddellijke bevrediging zorgwekkend was, dus koos ik ervoor om een ​​gezonde constitutie rond het blok te nemen (bij mijn dichtstbijzijnde slijterij). Onderweg haalde ik verstrooid mijn telefoon tevoorschijn om cadeaus te sturen op Pokemon GO. Misschien zou het ontvangen van mooie items mijn gerafelde zenuwen kalmeren.

Echter, na het uitwisselen van geschenken met mijn vrienden in het buitenland, gebeurde er iets heel schokkends. Ik ontving de High Plains-medaille, via een raar proces dat bekend staat als de Vivillon Collector. Binnen enkele ogenblikken verscheen er een Pokemon voor mijn ogen, en zijn pure gezicht was genoeg om me tot in het diepst van mijn hart te koelen. Het was een warboel, doodgewoon, in tegenstelling tot degene die ik al zoveel uren op de 2DS had verzameld.

Ja, het lijkt erop dat Vivillon op een bepaald moment tijdens mijn stationaire bedrog over de hele wereld ter beschikking werd gesteld Pokémon GO. Regionale varianten die ooit in hun relevante biomen moesten worden verworven, waren nu net zo moeilijk te vinden als het overtuigen van een willekeurige speler van die locatie om in-game geschenken met je te ruilen.

Far Cry 6 missielijst
Ik heb vandaag een hele grote Vivillon gevangen. Is het niet, Diego? Bron afbeelding: Ubisoft

Mijn plan werd verijdeld. Mijn Vivillons waren nutteloos. Mijn teleurstelling was onmetelijk en mijn dag was verpest. Uiteindelijk heb ik bijna $ 200 geïnvesteerd in mijn kortzichtige missie om de wereld voor de gek te houden, en toch was de les die ik leerde absoluut onbetaalbaar. Die les was trouwens dat ik een absolute idioot ben en alle veroordeling verdien. Zelfs als Pokemon GO me niet naar de post bracht, waarom was het nooit bij me opgekomen dat anderen deze truc waarschijnlijk al jaren gebruiken? Ik heb geen enkel echt excuus.

Beau Taplin zei ooit dat “misschien is de vlinder het bewijs dat je door veel duisternis kunt gaan en toch iets moois kunt worden”. Of mij inderdaad iets moois te wachten staat na deze weken van martelende en vruchteloze last, zullen we moeten afwachten.Source link

By lcqfv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *