Ik ben dol op arcadespellen. Je hebt geen zin om naar een badplaats te gaan en de luide, irritante klassiekers uit hun luidsprekers te horen schallen. Voor sommigen is het misschien een hel om op machines te spelen die iedereen in de loop der jaren heeft misbruikt, maar voor mij is het mijn jeugd. Ongeveer vijf jaar geleden had ik het verheven doel om deze arcadeklassiekers naar mijn gaming-pc te brengen, maar alleen als ik ze min of meer kon spelen zoals bedoeld.

Voor het spoor FPS-spellen, Ik heb een licht geweer nodig; voor race spelletjes, een wiel; en voor vechtspellen, een arcadestick. Al heel vroeg in het project had ik drie klassieke arcadespellen waarvoor ik de apparaten wilde configureren. Dit waren Street Fighter III: Third Strike, Sega Rally Championship en alle The House of the Dead-series. Mijn bereik is nu echter uitgebreid tot vier, terwijl de andere game Time Crisis is. De grootste uitdaging was dat ik officiële poorten wilde gebruiken die ontworpen waren om op mijn gaming-pc te draaien of officieel opnieuw uitgebrachte versies van klassieke games wilde gebruiken voordat ik mijn toevlucht nam tot het emuleren van de originele arcadegames.

Mijn eerste aankoop was jaren geleden en het was de Razer Panthera arcadestick. Ik had het geluk om maanden van tevoren veel tijd te besteden aan het uitproberen van arcadesticks via leeneenheden, maar dit is degene waar ik bij bleef. Het is het gemakkelijkste apparaat van de vier om in te stellen, aangezien het allemaal plug-and-play is, zelfs met een schakelaar die PlayStation 3-compatibiliteit mogelijk maakt als ik het daar wil gebruiken.

De Nacon Daija in het wit met een PlayStation-logo op de voorkant.  Het heeft zwarte knoppen en een zwarte bolgreep.

Het belangrijkste verkoopargument van deze vechtstok was dat als ik de knoppen brak of te hard aan de stok trok, ik de kapotte onderdelen kon repareren door hem te openen en de meegeleverde gereedschappen te gebruiken om ze te vervangen door echte Sanwa-onderdelen. . Tot nu toe heb ik er geen hoeven te vervangen, maar helaas is deze fightstick sindsdien niet meer leverbaar. Ik zie ook geen melding van zijn opvolger – de Razer Panthera Evo – buiten een paar pagina’s op de site. Als je mijn aanbeveling voor een vechtstick wilt, gebruiken de Nacon Daija en Mad Catz Ego beide vergelijkbare Sanwa-onderdelen van hoge kwaliteit en werken ze goed op gaming-pc’s, hoewel kapotte onderdelen iets moeilijker te vervangen zijn. .

Het enige aanhoudende probleem dat ik heb met deze vechtstick is dat de meeste games geen optie bevatten om game-iconen handmatig te wijzigen.Het siert Capcom dat dit onlangs is begonnen met games zoals Monster Hunter Rise, maar niet vanwege zijn retro-gevechtscollecties . Het is een beetje een leercurve om te onthouden dat de X-knop op een Xbox-controller de vierkante knop is op een PlayStation-gebaseerde pad. Ik heb even mijn toevlucht genomen tot post-its om me te herinneren aan de Xbox-knoppen bij het navigeren door de menu’s in Mortal Kombat 11. Ik ben echter binnenkort bezig met het afronden van mijn eerste belangrijke doelspel, Street Fighter III: Third Strike, zoals het officieel is verkrijgbaar via de Street Fighter 30th Anniversary Collection. De arcadestick werkt hier en met modernere games met minimale poespas.

Mijn grootste gevechten komen met handvuurwapens. Tot de laatste paar jaar was het onmogelijk om ze aan het werk te krijgen op LCD- of OLED-schermen. Alles veranderde toen de Sinden Light Gun op de markt kwam. Het pistool is er in twee smaken: $ 105 USD / £ 90 GBP voor het basismodel en $ 160 USD / £ 140 GBP als je de terugslagfunctie wilt. Als fan van Light Gun-games wilde ik er zo snel mogelijk een ondersteunen, dus ging ik voor het terugstootloze pistool. Het gebruikt een camera aan het uiteinde van het apparaat, zowel als webcamfeed als om de muis te emuleren, dus wanneer actief zal de cursor het scherm volgen, en eerlijk gezegd is dat een wonder. Het pistool is van behoorlijke bouwkwaliteit, met volledig aanpasbare knoppen en een USB-kabel voor verliesloze connectiviteit.

Arcade pc-gaming - een Sinden Light Gun in het zwart met een dikke USB-kabel aan de onderkant.  Het heeft een oranje punt aan het uiteinde van de loop om aan te geven dat het geen echt vuurwapen is.

Ik heb soms moeite om het lichtpistool goed te laten werken, omdat mijn opstelling twee LCD-schermen heeft en daarboven twee vierkante decoratieve kunstwerken. Het pistool raakt in de war, soms denkend dat deze verven meer schermen zijn, dus ik moet ze richten zodat ze de Light Gun-camera niet in de war brengen. Bovendien is het instellingenmenu enigszins ingewikkeld en duurde het bekijken van een paar YouTube-video’s van externe bronnen om de kalibratieproblemen op te lossen. Door echter een witte rand rond het scherm aan te brengen, schiet ik snel over mijn scherm alsof ik in de speelhallen ben.

Het bijbehorende Sinden arcade-pedaal kwam apart, met grote dank aan Sinden voor de eenheid. Het kost $ 250 USD / £ 200 GBP voor één of $ 475 USD / £ 380 GBP voor een set van twee. In wezen bootsen deze pedalen het indrukken van een enkele knop op het toetsenbord na. Dit stevige pedaal is eenvoudig in te stellen, vooral wanneer arcadeversies van Time Crisis worden uitgevoerd via emulators zoals MAME. Eén is genoeg voor mij, aangezien ik alleen om vroege Time Crisis-games geef, maar er zijn twee pedalen nodig als je toekomstige afleveringen in singleplayer-modus wilt spelen. Het is op zijn minst gerechtvaardigd als een luxe aankoop als het echt het old-school arcade-gevoel nabootst, en nadat ik het zelf had geprobeerd, kon ik niet meer terug.

De Sinden Light Gun kost wat meer werk dan ik had gehoopt om goed te spelen met House of the Dead Remake. De originele House of the Dead-arcade werkt echter goed met de Sega Model 2 arcade-game-emulator, wat handig is omdat ik deze nodig heb voor games die met het stuur werken. PC-poorten van de tweede en derde game zijn ook gemakkelijk te vinden op Archive.org en nemen weinig tijd in beslag om te installeren met de Sinden Light Gun, hoewel ik een speciaal programma moest installeren om House of the Dead 2 te dwingen schermen uit te wisselen. Aangezien het pistool niet werkt met de PS3 en House of the Dead 4 en Scarlet Dawn niet beschikbaar zijn op pc, heb ik op dat vlak pech.

Laten we het tot slot hebben over de nieuwste aanwinst: de Thrustmaster T128. Dit stuur is een middenklasse-optie, die wordt verkocht voor ongeveer $ 200 USD / £ 170 GBP, en wordt geleverd met zowel PlayStation- als Xbox-knoppen. Ik moet erop wijzen dat Thrustmaster zo vriendelijk was om mijn Thrustmaster T128 geconfigureerd voor Xbox te leveren. Als eerste wielapparaat is het apparaat dat wel de meesten van hen eenvoudig te installeren, hoewel ik graag had gezien dat de pedaalkabel ongeveer een meter langer was om me te helpen kabels beheren en zorg ervoor dat het apparaat mijn voeten bereikt.

Gaming-pc-arcade - een Thrustmaster T128-stuur met Xbox-bedieningselementen en zijn gas- en rempedalen.

De bouwkwaliteit van de wielen is uitstekend, met tonnen knoppen die ik kan toewijzen om van versnelling te veranderen, van weergave te veranderen of wat ik nog meer nodig heb. Het komt niet met handmatig schakelen, maar kiest in plaats daarvan voor flip-paddles, maar dat is prima voor de meeste arcade-racers. Ik kan de peddels gewoon in de eerste en tweede versnelling plaatsen, terwijl de nabijgelegen rode knoppen de derde en vierde versnelling kunnen zijn. Voor modernere games, zoals Forza Horizon 5, kan ik met beide peddels tussen versnellingen schakelen zoals oorspronkelijk de bedoeling was. Wielkrachtfeedback helpt bij onderdompeling, vooral bij het rijden op grind in Forza Horizon 5. Zelfs bij het nabootsen van games zoals Sega Rally, geeft het nog steeds een beetje plezier om de werking van de originele arcade-machines te simuleren. Hij is zo goed gemaakt dat ik het vertrouwen had om hem om de hoek te gooien, snel aan het stuur te draaien en wanhopig te proberen op de weg te blijven.

Ik moest de handleiding raadplegen om te leren hoe ik het wiel aan mijn bureau moest bevestigen, aangezien ik absoluut geen idee had hoe de klem werkte, maar de instructies zijn goed geschreven. Mijn enige openstaande probleem is dat het pedaal niet stil blijft staan. Het is zeker duurzaam, maar het glijdt over mijn weliswaar dunne mat alsof ik op een ijsbaan probeer te spelen. Ik kan me voorstellen dat het erger zou zijn als ik een hardhouten vloer had. Het heeft rubberen zolen op elk van de vier hoeken, maar ik vind dat ze niet veel doen.

Ik had geluk toen ik een pc-kopie van de originele Sega Rally vond. Het is bijna hetzelfde als de Sega Saturn-versie, die goed werkt op Windows 10. Ik kreeg de poort echter niet aan het werk met het stuur omdat het zoekt naar oude apparaten die niet meer bestaan. Dus in plaats daarvan koos ik ervoor om de kogel door te bijten en het te downloaden voor dezelfde speciale Sega Model 2-emulator die ik gebruik om het originele House of the Dead te spelen. Tot mijn grote vreugde is het stuur direct compatibel zonder mijn Sinden Light Gun-instellingen te verstoren, aangezien de besturingsingangen spelspecifiek zijn. Er moet echter worden opgemerkt dat het me een gênante tijd kostte om te beseffen dat ik kon testen zonder het spel te spelen door te kijken het Val-nummer gaat op en neer als ik op de pedalen trap terwijl ik nog in het instellingenmenu ben.

Natuurlijk is mijn zoektocht naar een volledige arcade-conversie nog niet voorbij. Ik denk nog steeds dat een goede flightstick die de Star Wars Trilogy-arcade bestuurt (degene waarin je een flightstick gebruikt om Darth Vader te bevechten in een lichtzwaardduel) mijn volgende doel zou zijn, maar dat is voor een tijdje. Voor nu ben ik echter blij dat ik deze retro-games kan spelen met behulp van randapparatuur zoals bedoeld, en afgezien van de kosten is het grotendeels een pijnloze reis geweest. Er is nooit een beter moment geweest om de gloriedagen van speelhallen nieuw leven in te blazen, en met een beetje hulp van goed ontworpen randapparatuur hoeft het geen fortuin te kosten of te veel opslagruimte in beslag te nemen.Source link

By lcqfv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *