Het materiaal wordt onhandelbaar. Daar, ik zei het. Consoles zoals de PS5 en Xbox Series X hebben de grootte van een klein huis en vereisen een bouwvergunning om daadwerkelijk in uw woning te worden geïnstalleerd. Gaming-pc-behuizingen worden niet veel beter. En laat me niet beginnen over de onhandigheid van grafische kaarten. Dit, in combinatie met andere factoren, had mijn verlangen om videogames te spelen bijna vernietigd, totdat ik eerder dit jaar een bepaalde draagbare krachtpatser in handen kreeg: het Steam Deck.

Een beetje achtergrondinformatie voor jullie: begin 2022 begon ik het verlangen om iets te spelen te verliezen. Nieuwe games op systemen van de huidige generatie lijken ofwel gigantisch en vereisen dat je er ontzettend veel tijd aan besteedt – tijd die ik gewoon niet had – of het zijn live multiplayer-games waarvoor… je een enorme hoeveelheid moet uitgeven tijd om personages, modi en alles wat het waard is te ontgrendelen. Dit leidde tot een burn-out door over hen te schrijven, en elke keer dat ik tot de kern van de zaak kwam, verloor ik snel de focus. Het Steam Deck kopen was mijn laatste wanhopige poging om mijn toch al gesmoorde vuur weer aan te wakkeren, en toen het arriveerde, was ik een beetje ongerust. Als het niet zou werken, wat zou dan werken? Gelukkig hoefden die vragen nooit te worden beantwoord, want het is het beste wat ik ooit heb gekocht.

Voor wie het niet weet: het Steam Deck is een handheld spelcomputer. Het is iets groter dan een Nintendo Switch, veel krachtiger en in staat om onderweg bijna je hele Steam-bibliotheek te spelen. De levensduur van de batterij hangt af van het spel dat je speelt, het is zeer aanpasbaar en is gebaseerd op een aangepast Linux-besturingssysteem.

Als ik zeg dat het zeer bewerkbaar is, meen ik het ook. Er zijn plug-ins die u kunt installeren om het aantal kernen dat door uw deck wordt gebruikt te wijzigen, u kunt het thema van het startmenu wijzigen en het openingsscherm wijzigen. Dankzij het feit dat u altijd kunt overschakelen naar de desktopmodus, kunt u deze aanpassen zoals u dat wilt. Wil je een nieuw besturingssysteem? Na te streven! Wil je wijzigen hoe je games starten en waar ze vandaan laden? Zeker! Het is een nieuw niveau van vrijheid dat console-gaming al lang ontbeerde, en dat bracht me terug naar deze geweldige hobby.

Interessant is dat ik sinds ik mijn Steam Deck heb gekregen meer geld heb uitgegeven aan het kopen van games, waarvan ik denk dat het deel uitmaakte van de oorspronkelijke pitch. Zelfs de vrij krachtige gaming-laptop die ik al een tijdje heb, kon het niet. Het Steam Deck zette me er echter toe aan om 20 nieuwe games te pakken, waarvan ik sommige al op een ander platform bezit (bedankt Hades), simpelweg omdat ik de mogelijkheid wil hebben om in bed of tijdens het reizen te spelen – wat ik ook doe, vrijwel alles. The Deck presenteert een prachtige realiteit voor mij waar ik geen geavanceerde technologie hoef te bezitten om enorme games te spelen, en ik kan in en uit iets als The Witcher 3: Wild Hunt duiken met zeer juiste instellingen voordat je het neerlegt . doe iets anders. Het was de vloeibaarheid die ik miste in het spel, en het feit dat ik kon doen wat ik wilde, zorgde ervoor dat ik weer games wilde spelen.

Natuurlijk hoeft het Steam Deck niet eens altijd een draagbaar systeem te zijn. Dankzij beste stoomdekdok je kunt het aansluiten op je tv en het in een veel hogere resolutie spelen dan je standaard 800p, waarbij je het spel kiest dat je wilt spelen uit je Steam-bibliotheek en het op je tv speelt. Het is de kakofonie van opties die het Steam Deck zo briljant en een van de beste releases van het jaar maakt.

Dat betekent niet dat het helemaal perfect is. Er zijn verschillende problemen met de gebruikersinterface en je kunt geen games downloaden als het Steam Deck in de slaapstand staat. Het is een absoluut verbijsterende beslissing die je echt beperkt, tenzij je bereid bent achterover te leunen en ervoor te zorgen dat je apparaat niet besluit uit te schakelen terwijl je wacht. Dit zijn allemaal problemen die kunnen worden – en hopelijk zullen worden – opgelost in toekomstige iteraties van het Deck.

Zonder mijn Steam Deck weet ik echt niet waar ik nu zou zijn. Zou ik nog steeds in deze branche werken of iets anders gaan doen? The Deck heeft me geholpen mijn passie te herontdekken, en daar kan ik niet echt een prijskaartje aan hangen. Ik ben dol op mijn draagbare gaming-pc en ik denk niet dat dat snel zal veranderen.Source link

By lcqfv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *