KeokeN Interactive’s Deliver Us Mars is zeker een intrigerend spel. Ik geloofde het toen ik de game voor het eerst probeerde op Gamescom, en kreeg vorige week bevestiging toen ik genoot van een uitgebreidere demo tijdens een remote preview-evenement. .

Terwijl alles wat ik in mijn originele preview heb geschreven Houdt het nog steeds vol, terwijl ik het spel langer speel en verder in het avontuur van Kathy Johannson, is mijn kijk erop een beetje verbreed.

Het verhaal concentreert zich op Kathy’s zoektocht om de ARK-kolonieschepen terug te krijgen van het bedrijf dat ze heeft gestolen. De missie is cruciaal, gezien het feit dat zij letterlijk de enige overgebleven hoop zijn voor het voortbestaan ​​van de mensheid. Maar de kwestie is ook zeer persoonlijk, aangezien Kathy’s eigen vader een van degenen was die de kostbare schepen wegnamen. Natuurlijk is dit geen simpele opruimingsmissie, want dingen gaan mis en Kathy strandt op Mars, terwijl ze moet overleven terwijl ze probeert haar plicht te doen en nogal duistere mysteries te onderzoeken.

Lever ons de Mars Reactor
Screenshot via Frontier Foundry

De omgevingen van de game zijn absoluut het beste deel van de beelden, met enorme structuren met realistische ontwerpen en lay-outs en prachtige Marslandschappen. Met wat meer vrije tijd vond ik dat de personagemodellen wel wat opgepoetst konden worden, vooral op het gebied van gezichten.

Ze voelen op dit moment zeker een beetje lomp aan, wat afbreuk doet aan de mooie stem. Hopelijk worden ze verbeterd voor de release, want er is nog veel tijd.

Deliver us Mars is absoluut een spel voor geduldige gamers. Puzzelaspecten zijn absoluut overheersend, meestal draaien ze om de noodzaak om poorten en machines van stroom te voorzien door energiestralen te combineren met apparatuur die ze reflecteert en hun intensiteit moduleert. Meestal moet je de juiste receptoren raken met precies de juiste hoeveelheid energie, wat zowel uitdagend als intrigerend kan zijn.

Dat gezegd hebbende, vraag ik me af of er andere soorten puzzels beschikbaar zijn, misschien verderop in het spel, maar ik heb ze nog niet gezien.

Bezorg ons Mars-puzzel
Afbeelding via Frontier Foundry

Het meest unieke aspect van de gameplay blijft klimmen, waarmee je twee pikhouwelen afzonderlijk kunt bedienen om jezelf op en neer (en zijwaarts) op verticale oppervlakken te hijsen. Het is zeker uitdagend en interessant, en persoonlijk vind ik het leuk. Toch valt nog te bezien of minder geduldige spelers zullen profiteren, vooral tijdens het spel.

Tenzij je een zeer sterke oog-handcoördinatie hebt, kan ik zien dat velen proberen het te “speedrunneren”, wat leidt tot een bijna onvermijdelijke mislukking, en het kan frustrerend worden voor degenen die gewend zijn aan meer games. Misschien is een “verhaalmodus” die klimmen automatiseert voor degenen die gewoon willen genieten van de (zeer sterke, naar wat ik heb gezien) verhalen vertellen aan te raden, maar het hangt er echt van af wat de ontwikkelaars willen bereiken en in hoeverre ze dat willen werpen hun net uit.

In de vorige game die ik speelde, hoefde ik alleen maar statische structuren en muren te beklimmen. Deze keer werd mij gevraagd om me een weg te banen door een absoluut enorme instortende structuur. Het is interessant omdat het een element van urgentie toevoegt dat je aanspoort tot haast en je uitdaagt om je hoofd koel te houden. Ik hield absoluut van dit deel van de demo, zowel mechanisch als visueel.

Bezorg ons de escalatie van Mars
Afbeelding via Frontier Foundry

Als een interessante laatste opmerking bevatte de demo een kort gedeelte waarin de speler een voertuig moest besturen. Het was leuk genoeg, met een natuurlijk en gemakkelijk te besturen rijgevoel, maar het was te kort om echt te zeggen of het erg relevant zal zijn voor het algehele spel of slechts af en toe een afleiding.

Uiteindelijk, na mijn tweede ontmoeting met Deliver Us Mars, blijf ik optimistisch en geïnteresseerd om te zien of KeokeN erin zal slagen om te profiteren van wat volgens mij geweldige gameplay-ideeën zijn, ondersteund door een geweldig verhaal en interessante personages.

We zullen moeten wachten de release op 2 februari 2023voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox One, Xbox Series X|S en pc, maar so far so good.Source link

By lcqfv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *